Geschiedenis

Van Wijnegem naar Vilvoorde

Hier is het… We zijn erg blij en trots om ons project te presenteren:
ze is geboren in 1929, is 55 m lang en haar naam is RÖSLI. We zeggen liever “zij & haar” omdat we haar als een oude dame beschouwen die al ons respect verdient.


Onderstaande foto is genomen in augustus 2018 tussen Vilvoorde en Brussel toen we de scheepswerf in Boom verlieten na de voornaamste verbouwingswerken: een terras op 3 niveaus en trappen om de grote zaal in het scheepsruim te bereiken.

Sindsdien zijn we nog één keer terug gegaan naar Boom om een dak van herstelmateriaal (afdekdelen van het ruim) en een toegangsdeur tussen terras en appartement te installeren. 


Hoe het allemaal begon… (als je nieuwsgierig bent om wat meer te weten over de geschiedenis van het schip).

Enkele jaren geleden waren we op zoek naar een “kleiner” schip, maar geen paste in ons budget of voldeed aan onze behoeften. Na een bezoek aan de eerste Kempenaar (veel langer dan wat we wilden), wisten we meteen dat dit soort een enorm potentieel zou kunnen hebben…
De volgende dag vonden we “Cindy”, gevestigd in de buurt van Antwerpen, en we maakten een afspraak met Kapitein Charel & Marie-Louise, de eigenaren… 

Een paar bezoeken later, en ervan overtuigd dat dit hetgeen was dat we nodig hebben, kochten we het schip en gaven een nieuwe naam: RÖSLI. Kun je je voorstellen dat we een lijst hadden met bijna 60 namen?

De dag toen we de sleutel van voormalige Kapitein Charel en Marie Louise kregen… Het kostte ons enkele maanden om te beseffen dat we nu de eigenaren zijn! Het project is enorm en spannend, en we wisten dat er vele uitdagingen op ons zouden afkomen. 

Gezien de enorme dimensie van het schip en meer specifiek Rösli’s ruim, veranderden onze initiële plannen: we gaan het met iedereen delen en ter beschikking stellen… Een vrachtschip dat verschillende materialen van 1929 tot eind 2016 vervoerde, wordt omgevormd tot een evenementenschip!!! Gewoon gek …